Hej alla härliga glada Fundersets-bor

Tack för en fantastisk sommar. Härligt att blicka tillbaka på en fin sommar med sol, värme och glada stugägare, när hösten gör sig påmind utanför fönstret.

Lite tillbakablick på sommaren……….. 4 fantastiska tillställningar/fester som vi haft.

  • Vårfesten; (som vi hade i mitten på maj) blev otroligt uppskattad. Mycket folk. Alla tyckte det var kul att ses igen, och att sommaren i Funderset var i antågande.
  • Midsommarafton; alltid lika välbesökt. Mycket barn på dagen, mycket folk på kvällen.
  • Grillfesten; Alltid lika trevligt att samlas runt grillarna, där vi grillar vår medhavda korv/kött eller vad man känner för.
  • Kräftfesten; Tyvärr inte så välbesökt denna gång. Men vi som var där hade en jätterolig kväll.

På alla festerna har vi lotteri och chokladhjul, och naturligtvis dans.

Sommarens fester har inbringat ca+5400 kr till vår förening. Dessa pengar används bl a till att köpa in nya godispåsar till midsommar, choklad till chokladhjulet, kaffe och läsk som vi säljer vid våra fester.  Vi funderar på att ha en orkester på en av festerna nästa år. Vad tycker ni? Har ni något förslag på orkester som inte kostar allt för mycket?  Kom gärna med idéer…. Festerna är ju till för oss alla.

Bygget med vår ”festlada” vid dansbanan fortsätter. Lite kvar att måla och sedan skall rännor sättas upp. Sen är det klart.

Lite negativt; Fortfarande vissa problem med sopsorteringen vilket vi hoppas på att det förbättras. Fråga gärna om ni är osäkra. Och sedan är det strängeligen förbjudet att ställa grovsopor på sopstationen. Det finns fina stationer i både Höör och Hörby till grovsopor. Och det är GRATIS att lämna på sopstationerna.

En sista sak; Tyvärr leker någon på området dagis, och river ner våra skyltar som hälsar oss och våra gäster välkomna till Funderset Fritidsby, när vi kör in på området. Vi i styrelsen har satt upp ett antal nya skyltar, men nu valt att sluta p.ga förstörelsen. Hoppas personen/personerna i fråga känner sig tillfredsställd med detta

Ska vi vara utan skyltar? Vad tycker ni, alla stugägare om detta?

Efter önskemål från stugägare kommer här nästa års datum vad gäller festerna. Boka in det redan nu.

Vårfest 2017-05-27
Midsommarfest 2017-06-23
Grillfest 2017-07-22
Kräftfest 2017-08-12

Vi har en tanke om att ev. ha röjardag inför sommaren,  i samband med Vårfesten. Vad tycker ni? Ställer ni upp?

Vi gör en kul grej av det hela; hjälps åt att röja på området, för att sedan till lunch grilla en korv och dricka en öl.

 Årsmöte 23/4-2017 i Husaren, Södra Rörum.

STORT TACK till alla som har hjälpt till med vår Festlada och övriga aktiviteter.

Önskar er alla en härlig höst och vinter, så ses vi till våren, pigga och fulla av energi.

GOD JUL

Hälsningar Stugföreningen.

PS…. Kom gärna tillbaka med svar på våra frågor, idéer och tankar. Vi behöver lite nya idéer i vår förening. Om vi alla hjälps åt, om så bara med en idé…… Vill du hjälpa till så hör av dig. Vi behöver fler som hjälper till. All hjälp är bra, liten som stor.